Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein

Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein

Mest nyttige Kundeanmeldelser

165 av 195 personer fant denne anmeldelsen nyttig

Format: Paperback

Jeg likte begynnelsen av boken, men det ble repeterende og kjedelig etter tre første kapitlene. Det kan være på grunn av det faktum at jeg generelt enig med de store forutsetningen av boken: folk bør være "dyttet" å ta en beslutning som vil gjøre dem bedre. Og ja, bør dytte være transparente og ikke synonym for å manipulere folks sinn. Og ja, har regjeringen min tillatelse til å dytte meg i riktig retning; Hvis som et resultat vil jeg ta en avgjørelse (for eksempel) å trene mer og spise mindre junk food.

(Som en side note, vil jeg være glad for å ha en så smart regjeringen. Eller vel, dette kan være et problem. Men dette er et emne for en annen bok).

Jeg fikk den, og jeg trenger ikke tre kapitler å overbevise meg. Er jeg alene om dette?

Jeg var mye mer interessert i hvorfor og hvordan hjernen vår fungerer til å reagere på "nudges" ("populære psykologi" siden det var nesten ikke-eksisterende), enn i forfatternes irettesettelser til motstanderne av "libertariansk paternalisme" – Den politiske gjennomføringen av deres teori. Den andre tingen som irritert meg var forfatternes forsøk på å være morsom og mynt vilkår, navn og definisjoner som var ment å gjøre boken leseverdig. I stedet, det fikk irriterende etter den tredje opptreden av begrepet "libertariansk paternalisme" og etter den femte gangen jeg så uttrykket "Econ" (Brukes for beryktet rasjonell person fra lærebøker i økonomi).

Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein

Jeg hadde en mulighet til å lytte til Thaler presentasjon om dette temaet, og det var livlig og interessant. Han er en glimrende foredragsholder med mange gode ideer; Dessverre gikk det ikke oversette til strålende skriftlig.

Jeg vil likevel anbefale boken for ideer "nudges" i forskjellige områder (personlig økonomi, energisparing, markedsføring, politikk og hverdagsliv). Men fells det kort på inspirerende side. Du bør ikke være i stand til å sette denne boken ned. Men du er.

Takk for din tilbakemelding. Hvis denne anmeldelsen er upassende, vennligst gi oss beskjed.

Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein
Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein
Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein
Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein
Nudge Bedre beslutninger om helse, rikdom og lykke Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein


Les mer

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − sixteen =